Bjørnøgård, Bjørnø 9, 5603 Bjørnø

OM JERES VÆRTINDE PÅ BJØRNØGÅRD

J

eg hedder Kirsten Bjørnø Kåg. Jeg er 57 år, ejer af Bjørnøgård, socialpædagog, sognefoged, madmor, indehaver af Café Pileflet og jeres værtinde, når I tager på ophold på Bjørnøgård.

Når slægtsgården bliver til en livsstil

Bjørnøgård har altid været mit hjem. Jeg er vokset op på Bjørnøgård, og det samme er mine tre børn. Selvom jeg har været væk fra Bjørnø i en periode, har mit hjerte altid tilhørt Bjørnøgård. Gården er en del af mig. Den er stedet, hvor man finder sjælefred og ro i kroppen, og den er et sted, der emmer af natur og gårdliv, når killingerne og hønsene løber rundt på gårdspladsen.

Sammen med min mand Henrik overtog jeg Bjørnøgård i 2004 fra mine forældre. Vi blev 3. generation til at bo på gården og drev den som et lille kursus- og udlejningssted samtidig med, at vi begge passede vores job på Fyn.

Men i 2017 gik Henrik desværre uventet bort. Det vendte op og ned på min verden, og jeg stod tilbage med en stor beslutning: Hvad skulle der ske med mit barndomshjem. Jeg valgte at satse alt og gå efter at realisere vores fælles store drøm – jeg ville gøre Bjørnøgård til en livsstil. Derfor opsagde jeg mit job i Svendborg og gik all in på at løfte Bjørnøgård op til nye højder.

Drømmen tager form

I dag er jeg i gang med at opfylde drømmen, og jeg har store planer for fremtiden. Fra sommeren 2019 åbner jeg op for et nyt koncept: sommerpension. Jeg har hentet min inspiration i TV2’s ”Badehotellet”. Det er planen, at alle værelserne i Bjørnøgårds hovedbygning skal huse gæster i juli måned. Når I kommer som gæster i sommerpensionen, tilbyder jeg lækker mad, og så kommer I selvfølgelig til at opleve den idylliske bondegårdsstemning, der går perfekt i spænd med de fantastiske naturomgivelser, der er så karakteristiske for Bjørnø. Derudover får I også krea-rum, fiskeudstyr og kajakker til fri afbenyttelse, når I bor på Bjørnøgårds sommerpension. 

Café Pileflet byder på passion og lækker hjemmelavet mad

I forlængelse af Bjørnøgård driver jeg også Café Pileflet, som er øens eneste café. I Café Pileflet vil I opleve mine passioner for enten lokale råvarer, økologi eller bæredygtighed, der på den ene eller anden måde skinner igennem i de lækre retter og den hjemmelavede mad. Besøg Café Pileflet på Facebook. 

Kreativitet varmer i vinterhalvåret

Også i vinterhalvåret åbner jeg Bjørnøgård med arrangementer, der betyder meget for mig. Derfor er jeg i gang med at renovere og forventer at slå dørene op til et nyt og kreativt værksted, hvor I kan deltage i kreative kurser, billedkunst og andre arrangementer, der skal skabe inspiration og masser af farverigt liv på Bjørnø uden for sommersæsonen.

Læs mere om min historie, Bjørnøgård og Bjørnøs fællesskab her.

Besøg også Bjørnøgårds Facebookside.

Billeder fra Bjørnø

EN Ø FULD AF MULIGHEDER