Bjørnøgård, Bjørnø 9, 5603 Bjørnø

Byggekursus

Byggekursus

Tilmeld kursus

Kurset er aflyst.

Vi har desværre måtte aflyse dette kursus grundet for få tilmeldinger. Men vi har allerede et nyt i støbeskeen -et ugelangt kursus i sommerferien 2025. 

 

 

 

Kom og vær med til at bygge eventyrs-hytter på Bjørnøgård d. 10.-12. maj 2024

Drømmer du om at blive bedre til gør-det-selv projekter, at blive dus med værktøj og dine egne evner indenfor byggeri? Så er dette kursus noget for dig!

 

Sammen bliver vi fortrolige med både håndværktøj og powertools. Vi lærer om: – At designe og bygge solide konstruktioner i træ – Sikkert og effektivt bruge skrue/boremaskine, kap/geringssav, dyksav med føringsskinne, fugtsvans, mm. – Konstruktiv træbeskyttelse og træbehandling, så vores kreationer holder til vejr og slid – Traditionelle håndsamlinger lavet med stemmejern.

 

Igennem weekenden bygger vi på en lille hytte som vi selv designer, så der bliver rig mulighed for at blive fortrolig med at læse arbejdstegninger og lave opsnøringer, vælge materialer og værktøj, opsætte et træskelet, lægge trægulv, opsætte træbeklædning, lægge tag med tagpap, sætte hylder op, og meget mere. Kom og vær med, og få modet til at springe ud i egne gør-det-selv projekter til sommer!

Udover at bygge skal vi også hygge! Det gør vi bl.a. ved at forkæle munden og maven med god mad, kaffe/kage pauser og ved at have rigeligt med snacks og kolde drikke til undervejs i byggeriet. Derudover ved at gå nogle ture på den smukke ø, tage en tur i sauna, lave bålhygge og lørdag aften vil der blive tilbudt at deltage i yoga og afspænding, til de trætte hårdtarbejdende kroppe (Så medbring gerne en yogamåtte, hvis du har. Ellers er det muligt at låne en).

 

 

Undervisere: Zhiyan og Lucca fra @dykesforhire.

Zhiyan og Lucca mødte hinanden på tømrergrundforløbet og har bygget sammen siden. Til hverdag hjælper de andre med at realisere deres byggedrømme gennem deres firma Dykes for Hire, hvor de blandt andet bygger skure, terrasser og hemse, samt maler, spartler, osv. De er især interesseret i bæredygtigt byggeri, og integrerer gerne genbrugsmaterialer og konstruktiv træbeskyttelse ind i deres designs. De brænder for inklusion og bedre arbejdsvilkår for kvinder og minoritetspersoner i byggebranchen, og vil have særlig fokus på at vores kursus bliver et tryggere sted for alle at lære at bygge, uanset baggrund og tidligere erfaring.

 

 

Program:

Fredag

Lørdag

Søndag

16.15-17.45 ankomst og mulighed for gåtur på øen på egen hånd.

08.00 Morgenmad

08.00 Morgenmad

18-19 aftensmad

09.30 byg og hyg

9.30 byg og hyg

19-20 introduktion til kurset

12.30 frokost

12.30 frokost

20-?? Bålhygge eller egentid/sovetid.

13.15 byg og hyg

13.15 byg og hyg

16.00 kaffe og kage

15.00 afslutning med kaffe og kage

16.30- 17.30 introduktion til traditionelle håndsamlinger (valgfri ekstraundervisning. Her er det også muligt at have egentid f.eks. gå en tur

15.50 færgen hjem eller blive og gå en tur på øen på egen hånd.

18.30 aftensmad

20.00 yoga og afspænding

21.00 sauna eller egentid/sovetid.

 

 

Pris: 3.000 kr.

Betaling skal ske senest 3 uger før kurset. Hvis der ikke er nok tilmeldte kan det risikere at blive aflyst.